Door wie kunt u geholpen worden?
- De tandprotheticus – specialist in de prothetische zorg (eerstelijns mondzorg zorgverlener)
- Een gespecialiseerd prothese tandtechnicus
- Een balieassistente
- De praktijkmanager
De tandprotheticus
De tandprotheticus is gespecialiseerd in het aanmeten en maken van kunstgebitten. Hij is bevoegd om zelfstandig in de mond te werken. Voor het maken en aanmeten van een volledig kunstgebit heeft u géén verwijzing nodig van bijvoorbeeld een tandarts. De tandprotheticus maakt ook gedeeltelijke protheses, frameprotheses en overkappingsprotheses op wortels of implantaten. Dat doet hij, indien noodzakelijk, samen met een tandarts of een implantoloog.
De tandtechnicus
De tandtechnicus maakt, in opdracht van de tandprotheticus of tandarts, protheses en kroon- en brugwerk. Onze tandtechnicus is gespecialiseerd in het maken van kunstgebitten werkt in het laboratorium van onze praktijk. Hij heeft meer dan 35 jaar ervaring in de tandtechniek en hij helpt u bij reparaties en pijnklachten.
Balieassistente
Onze balieassistente is uw eerste contact met onze praktijk. Zij beantwoordt de telefoon, plant afspraken in, beheert de agenda, maakt begrotingen op maat en declareert uw behandeling bij de zorgverzekeraar. Daarnaast verzorgt ze de aanvragen bij de zorgverzekeraar en is ze op de hoogte van de meeste tarieven en voorwaarden van zorgverzekeraars. Zij is een onmisbare schakel tussen de klant en de praktijk.
Praktijkmanager
De praktijkmanager zorgt ervoor dat de praktijk voldoet aan de kwaliteitseisen van de overheid en de zorgverzekeraars. Zij houdt de financiën bij en zorgt ervoor dat de medewerkers onder alle omstandigheden hun werk naar behoren kunnen doen. Daarnaast zoekt ze naar oplossingen als er zich problemen, van welke aard dan ook, voordoen. Bij drukte ondersteunt ze de balieassistente.
We zijn een klein team en helpen elkaar als dat nodig is.
Trekt een tandprotheticus zelf ook tanden?
Alleen een tandarts en kaakchirurg mogen tanden trekken. Dat is zo in de wet vastgelegd. De tandprotheticus verwijst u daarom door als er tanden of kiezen getrokken moeten worden.
Heb ik nog een tandarts nodig als ik eenmaal een kunstgebit heb?
Voor de controle van uw kunstgebit kunt u een afspraak maken in onze praktijk. De tandprotheticus zal de controle van uw prothese uitvoeren. Als een controle door een andere mondzorgverlener toch nodig blijkt te zijn, dan zal de tandprotheticus u naar de juiste mondzorgverlener verwijzen. Wanneer u nog eigen tanden of implantaten heeft, is een periodieke controle bij de tandarts/implantoloog wél noodzakelijk.
Ik heb een klacht over mijn behandelaar of behandeling, waar kan ik terecht?
Soms verloopt een behandeling niet helemaal naar wens. Dat kan liggen aan de (ervaren) geleverde zorg. Ook kan het zijn dat u niet tevreden bent over de kwaliteit van de geplaatste/geleverde prothese. Uw ONT-tandprotheticus beschikt over een klachtenregeling. In deze folder leest u daar meer over.
Bij het niet tijdig (binnen 24 uur) afmelden of te laat verschijnen voor de behandelafspraak, kunnen wij de kosten van de afspraak bij u in rekening brengen.
Vraag uw apotheker dan om een actueel medicatieoverzicht (AMO) en neem dat ook mee met de medische vragenlijst.